Buitenschoolse opvang

Schoolgaande kinderen zijn van harte welkom bij ons op de Buitenschoolse opvang (BSO). Voor de kinderen van Het Octaaf is de BSO eigenlijk een ‘Binnenschoolse’ opvang, met alle voordelen van dien. Op de BSO bieden we de kinderen een vertrouwde en gezellige plek, om plezier te hebben met elkaar.  Onze vaste pedagogisch medewerkers verzorgen dagelijks voor en na schooltijd allerlei leuke activiteiten. Voor schooltijd kunt u gebruik maken van de voorschoolse opvang (VSO) en na schooltijd van de na- of buitenschoolse opvang (NSO/BSO). 

Vrije tijd, lekker spelen en een leuk activiteitenprogramma! 

Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen behoeftes om zich na schooltijd plezierig te voelen. Maar één ding staat bij ons voorop: als de schoolbel gaat, start voor de kinderen hun vrije tijd! Zonder te hoeven reizen naar een andere locatie, blijven de kinderen voor de BSO op Kindcentrum het Octaaf. Ons aanbod is er op gericht om kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier te bieden, zodat ze zich prettig voelen en kunnen doen waar ze zin in hebben. Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn op dezelfde plek als eventuele jongere broertjes/zusjes. Dat is makkelijk voor ouders en fijn voor de kinderen. Net als onder onderwijstijd, werken we ook bij de opvang vanuit PBS aan een veilig groepsklimaat. 

 Ons aanbod op Het Octaaf 

  • Op schooldagen starten we op de BSO met eten en drinken. 
  • De kinderen kunnen zo even bijkomen van de schooldag en kunnen hun verhaal kwijt.  
  • Kinderen kunnen zelf spelen met een vriendje, buitenspelen op het plein of meedoen aan één van de activiteiten.  
  • We werken met een dagelijks gevarieerd activiteitenaanbod, met activiteiten op het gebied van natuur, techniek, sport, spel, koken, creatief, muziek en drama.  
  • We maken gebruik van alle faciliteiten binnen het Kindcentrum (speellokaal, plein, bibliotheek en nog veel meer!)  
  • Regelmatig organiseren we, in samenwerking met de verschillende verenigingen in Baggelhuizen, kennismakingen met sporten en andere leuke activiteiten.  
  • We stimuleren kinderen om na schooltijd iedere dag buiten te spelen; voor vrij spel of een gerichte activiteit. 

Op de BSO willen we het ouders zo makkelijk mogelijk maken om werk met een druk gezinsleven te combineren. We bieden daarom verschillende extra services: 

  • Voor het halen en brengen van en naar sport/clubs bieden wij een haal- en brengservice, op de locaties waar we dit kunnen organiseren. Hiervan kan tijdens schoolweken gebruik gemaakt worden, na schooltijd tot uiterlijk 17:00 uur en binnen de plaats/wijk van het kindcentrum. 
  • Ontbijtservice, voor kinderen die vroeg op de VSO komen en graag bij ons een broodje eten 
  • Via een digitaal ouderportaal informeren wij ouders over de belevenissen van de kinderen op de BSO van Het Octaaf. 

Meer informatie 

Bent u nieuwsgierig geworden? U bent te allen tijde welkom voor een vrijblijvende rondleiding op Kindcentrum Het Octaaf. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de backoffice van CKC Drenthe kinderopvang, tel. 0592-409865 of via de directie van ons kindcentrum, tel. 0592-351506.  Wilt u uw kind direct aanmelden? Dat kan. Ga daarvoor naar de pagina Aanmelden en prijzen.