Ik zoek kinderopvang

Bent u op zoek naar kinderopvang? Dan zijn u en uw kind(eren) bij Kindcentrum het Octaaf van harte welkom. Wij verzorgen naast onderwijs namelijk ook kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Deze opvang biedt voor kinderen een plek om met elkaar te spelen, gevarieerde activiteiten te doen en zich spelenderwijs te ontwikkelen. Ieder kind is uniek en heeft een eigen ritme waarin hij/zij zich plezierig voelt. Ons aanbod is erop gericht om kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier te bieden in een veilige en vertrouwde omgeving. 

Welke opvangvormen bieden wij aan? U kunt op Kindcentrum het Octaaf op doordeweekse dagen terecht voor voorschoolse opvang tussen 7.00 – 8.30 uur, naschoolse opvang van 12.00 / 14.00 – 19.00 uur en vakantieopvang van 7.00 – 19.00 uur (4 tot 13 jaar). Naast structurele opvang kunt u van al deze opvangsoorten ook op flexibele en/of incidentele basis gebruik maken. Daarnaast faciliteren wij ouders bij het combineren van werk- en zorgtaken door het bieden van diverse services zoals ontbijtservice, haal- en brengservice (naar bijvoorbeeld sport- en muziekverenigingen) en een maaltijdservice. Meer info over onze opvangvormen vindt u in het menu links van deze tekst.

Rondleiding en aanmelden

Wilt u een kijkje komen nemen bij onze opvanglocatie? Dan kunt u contact opnemen met de directeur van het Kindcentrum, Elsje Strijker op tel.0592-351506of per mailhetoctaaf@ckcdrenthe.nl. Wilt u uw kind(eren) direct aanmelden? Dat kan. Ga daarvoor naar de pagina 'Aanmelden'.  U kunt ook contact opnemen met de backoffice van de kinderopvang van CKC Drenthe, tel. 0592-409865 of mail kinderopvang@ckcdrenthe.nl. Voor kinderdagopvang van nul tot vier jarigen en peuteropvang werken we binnen MFA Het Schakelveld samen met Plateau en hebben we een gezamenlijke kinderopvang Het Schakelveld. Meer informatie vindt u hier

Buitenschoolse opvang  

Schoolgaande kinderen zijn van harte welkom bij ons op de Buitenschoolse opvang (BSO).  

Voor de kinderen van Kindcentrum het Octaaf is de BSO eigenlijk een ‘Binnenschoolse’ opvang, met alle voordelen van dien. Op de BSO bieden we kinderen een vertrouwde en gezellige plek, om plezier te hebben en zich te ontwikkelen. Onze pedagogisch medewerkers verzorgen dagelijks voor- en na schooltijd allerlei leuke, uitdagende activiteiten. Voor schooltijd kunt u gebruik maken van de voorschoolse opvang (VSO) en na schooltijd van de na- of buitenschoolse opvang (NSO/BSO).  

Vrije tijd, lekker spelen en een gevarieerd activiteitenprogramma!  

Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen behoeftes. Maar één ding staat bij ons voorop: als de schoolbel gaat, start voor de kinderen hun vrije tijd! Zonder te hoeven reizen naar een andere locatie, blijven de kinderen voor de BSO op Kindcentrum het Octaaf. Ons aanbod is erop gericht om kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier te bieden, zodat ze zich prettig voelen en zodat zij de middag op hun eigen manier kunnen invullen. Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn op dezelfde plek als eventuele jongere broertjes/zusjes. Dat is makkelijk voor ouders/verzorgers en fijn voor de kinderen.  

Ons aanbod op Kindcentrum het Octaaf

 • Op schooldagen starten we op de BSO met eten en drinken. 
 • De kinderen kunnen zo even bijkomen van de schooldag en kunnen hun verhaal kwijt.  
 • Kinderen kunnen zelf spelen met een vriendje, buitenspelen op het plein of meedoen aan één van de activiteiten.  
 • We werken met een dagelijks gevarieerd activiteitenaanbod, met activiteiten op het gebied van natuur, techniek, sport, spel, koken, creatief, muziek en drama.  
 • We maken gebruik van alle faciliteiten binnen het Kindcentrum (speellokaal, plein, bibliotheek en nog veel meer!)  
 • Regelmatig organiseren we, in samenwerking met de verschillende verenigingen in Baggelhuizen, kennismakingen met sporten en andere leuke activiteiten.  
 • We stimuleren kinderen om na schooltijd iedere dag buiten te spelen; voor vrij spel of een gerichte activiteit. 

Op de BSO willen we het ouders zo makkelijk mogelijk maken om werk en gezinsleven te combineren. We bieden daarom verschillende extra services:  

 • Ontbijtservice, voor kinderen die vroeg op de VSO komen en graag bij ons een broodje eten
 • Warme maaltijdservice, wanneer het voor uw kind(eren) wenselijk is om alvast op de BSO te eten  
 • Voor het brengen en halen naar sport/clubs bieden wij een haal- en brengservice, op de locaties waar we dit kunnen organiseren. Hiervan kan tijdens schoolweken gebruik gemaakt worden, na schooltijd tot uiterlijk 17.00 uur en binnen de wijk van de school. 
 • Via een digitaal ouderportaal informeren wij ouders/verzorgers over de belevenissen van de kinderen op de BSO van ons Kindcentrum.